Budapestrulle

2014-05-22 - 17:06:25

3 äggvitor
1,5 dl socker
3 dl grädde
2 dl bär (eller mer)

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop äggvitorna till ett vitt skum. Vispa sedan ner sockret lite åt gången. Fortsätt vispa tills du har fått ett blankt skum(prova vända bunken upp och ner försiktigt, stannar skummet kvar i bunken är det klart).

Bre ut skummet på en bakpappersklädd plåt och grädda i ca 20 minuter.

Låt svalna helt annars smälter fyllningen.

Man vill nu ha den fingräddade sidan utåt. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå den svalna marängen. Vänd försikigt på hela kalaset så att botten kommer överst, dra sedan försiktigt av bakplåtspapperet.

Bre ut den vispade grädden(spara lite åt garneringen) på marängen och strö över valfria bär. Rulla sedan ihop långsidan försiktigt. Garnera grädden med sprits eller valfritt och toppa med några bär, klart!


Kommentarer
Postat av: GoForFit

Men mums! :)

2014-05-22 / 17:48:15
URL: http://goforfit.se
Postat av: Carina

Så god den ser ut!

2014-05-22 / 17:58:58
URL: http://carinakl.blogg.se/
Postat av: yasmina

Fyyyyy fan vad gott! Lätt min favoritbakelse!

2014-05-22 / 22:19:26
URL: http://yasminas.se/
Postat av: Veronica

Gud så gott det såg ut :)

2014-05-25 / 09:38:49
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Postat av: Amanda

men guuuud, vad gott det ser ut! kram :)

2014-05-25 / 09:39:58
URL: http://amandaperssons.se/
Postat av: Julia

Åh men gud vad fint.

2014-05-25 / 13:24:49
URL: http://juliaoflund.se


Kommentera här

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress: (Visas endast för mig)

Din bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen